KOMMUNIKÁCIÓ
ÉS MANAGEMENT

Együtt az ország az árvízkárosultakért

Együtt az ország az árvízkárosultakért

blogeditor 2010.08.20.

Augusztus 20-a az egyik legfontosabb állami ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe. 2010-ben ez a nap a legnagyobb tiszai árvíz károsultjai megsegítésének jegyében zajlott. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felkérésére a PLANB szervezte meg a nemzeti ünnephez kapcsolódó jótékonysági telefonos adománygyűjtést. A kampány megszervezése szponzorok segítségével történt, állami forrásbevonást nem igényelt.

1_osszefogas_dala.jpg

Ügynökségünk javaslatára az állami ünnep az „Együtt az ország” szlogent kapta és az adománygyűjtés fő kommunikációs eszközeként elkészítettük az Összefogás dalát és a hozzátartozó televíziós spotot és videó klippet.

A dalhoz Lévay Sylvester, Grammy Díjas zeneszerző ajánlotta fel szerzeményét, amelyhez Szomor György írt szöveget, tizennégy kiváló magyar művész pedig szívét-lelkét és hangját adta hozzá. A dal születésének különlegességét az adta, hogy a népzenétől kezdve a musicalen át egészen a popműfajig, különféle zenei irányzatok énekeseit kovácsolta egy csapattá. A dal fő üzenete, hogy a bajban sosem vagyunk egyedül, hiszen az összefogás erejével bármilyen akadály leküzdhető.

A dalból készült videoklipet augusztus 10-től több tévécsatorna sugározta, jótékonysági adománygyűjtés keretében, így több mint 20 millió forint adomány gyűlt össze az árvízkárosultak részére.

A jótékonysági adománygyűjtés a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felkérésére készült.

A kampány támogatói voltak: Mátrai Erőmű, Budapesti Operett Színház, Művészetek palotája.

További információ: http://www.augusztus20.magyarorszag.hu/osszefogasdala.html

süti beállítások módosítása