KOMMUNIKÁCIÓ
ÉS MANAGEMENT

Adománygyűjtés - Minden gyerek lakjon jól!

Adománygyűjtés - Minden gyerek lakjon jól!

blogeditor 2011.03.20.

A Minden gyerek lakjon jól Alapítvány megbízásából egy innovatív televíziós adománygyűjtő jótékonysági kampány megszervezését segítette a PLANB 2011-ben, amely később hagyományt teremtett Magyarországon.

dsc_4206_e_lo_mu_sor.jpg

Az akció célja volt, hogy az RTL Klubon futó naponta jelentkező valóság show, a Való Világ 4 széria szereplőinek bevonásával az alultáplált gyermekek számára pénzadományt gyűjtsön emelt díjas telefonhívás vagy sms segítségével. A kampány egy héten keresztül zajlott és a valóságshow szereplőinek számos olyan kihívást kellett teljesíteniük, amelyekkel a rossz körülmények között élő emberek naponta szembesülnek. A műsor ideje alatt befolyó pénzből az Alapítvány az éhező gyermekek családjainak nem csak tartós élelmiszerekből álló csomagot, hanem a mezőgazdasághoz és az állattartáshoz szükséges eszközöket is biztosította igény szerint. Így az éhező gyerekek nem csak egyszer kaptak segítséget, hanem a családjuk is képessé vált arra, hogy saját kertjükben élelmiszert termeljen.

Az egy hetes akció nagyszabású gálaműsorral zárult, amelyen az X-Faktor aktuális sztárjai is felléptek a valóságshow sztárjaival együtt. A kampány ideje alatt sms és telefonhívások segítségével összesen 177 millió forint gyűlt össze, amelyet a létminimum alatt élő családok vetőmagok, palánták, a termesztéshez szükséges eszközök és házi haszonállatok formájában és élelmiszersegélyként kaptak meg.

Magyarországon a kereskedelmi televíziók történetében ilyen jelentős adomány még sosem gyűlt össze. Ezért egy-egy társadalmi probléma bemutatására és jótékonysági akciók szervezésére azóta is szívesen használják a kereskedelmi és állami televíziócsatornák az élő műsorral egybekötött, sms-ben és telefonon történő adománygyűjtést.

További információ: mindengyereklakjonlol.hu

 

 

süti beállítások módosítása