KOMMUNIKÁCIÓ
ÉS MANAGEMENT

Immun Kapitány az influenza ellen

Immun Kapitány az influenza ellen

blogeditor 2017.02.08.

„Óvd, akit szeretsz! Tartsd távol az influenzát!” jelmondattal idén már ötödik alkalommal indult influenzaellenes népegészségügyi kampány a nagy közlekedési vállalatok összefogásával.

img_4033_crop.jpg

Az influenzaellenes népegészségügyi kampány hagyománynak számít már 2012 óta. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó közlekedési vállalatok és cégek, a fővárosi és vidéki közlekedési társaságok, valamint a Budapest Airport évről évre összefognak a tömeges fertőzések, az influenzajárvány elkerülése érdekében. Az ÁNTSZ is immár ötödik alkalommal vállalta az összefogáskampány szakmai felügyeletét.

Az „Óvd akit szeretsz! Tartsd távol az influenzát!” jelmondat a kampány fő üzenetét jelzi, hiszen a lakosság nem csupán saját, hanem jellemzően családja, gyermekei, idősödő szülei egészségéért is aggódik az influenzaszezon idején.

img_7773.JPG

Az idei évben az állami intézményekben és közlekedési vállalatoknál kihelyezett plakátokon Immun Kapitány hívja fel praktikus tanácsok formájában a figyelmet a legszükségesebb lépésekre, amelyek a fertőzésveszély csökkentését szolgálják. A reptéren (angol nyelven is), a buszállomások váróiban, pénztáraiban, pályaudvarokon, orvosi rendelőkben országszerte összesen több mint 1000 db az influenza megelőzését segítő figyelemfelhívó hirdetmények segítik a tájékoztatást. Kiegészítő tartalmakat az Origo médiapartnerségével készülő influenza.reblog.hu weboldalon, a hírportál címoldalán és a kampányhoz kapcsolódó social media oldalakon találhatnak az érdeklődők.