KOMMUNIKÁCIÓ
ÉS MANAGEMENT

ELI lézerkutató központ

ELI lézerkutató központ

blogeditor 2017.01.04.

Mára második üteménél tart Szegeden a kiemelt kormányzati beruházásként indított ELI lézer program. Óriási lehetőség, hogy a központ létrehozását a régióban Magyarország nyerte meg. A PLANB feladata, hogy a központ marketing kommunikációs tervezésében segítséget nyújtson.

eli_alps_hu_10.jpeg

A szakembereket már a tudományos lehetőség gondolata is felvillanyozta, hiszen az ELI óriási előrelépést jelenthet a tudományos kutatások terén. A szegedi kutatóközpont fő profilja a nagyon rövid időtartamú, vagyis az attoszekundumos jelek előállítása, valamint ezek használata lesz, ami szinte minden tudományágnak hasznára válhat majd.

Az Európai Unió által is finanszírozott projekt teljes költségvetése valamivel több, mint 60 milliárd forint, ennek mintegy 40 százalékát fordítják majd a kutatási technológiára, vagyis lézerberendezésekre, az attoszekundumos impulzuskat keltő laborberendezésekre, és minden egyéb, a kutatók munkáját közvetlenül segítő felszerelésre. Az ELI-ben három nagyobb és két kisebb lézer kap helyet, mindegyik alapvetően - ha nem is teljesen, de részben - automatikus üzemeléssel. A beállítások egy jó része számítógép vezérelt, de humán beavatkozást igénylő művelet lesz.

További információ: http://www.eli-hu.hu/

süti beállítások módosítása