Óriási volt az érdeklődés azon a konferencián, amit a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai támogatásával szervezett élelmezésvezetők és dietetikusok részére az Unilever Food Solutions. Az UFS közvetlenül a közétkeztetési reform bevezetése után indította el Konyhás Néni kampányát, amivel a reform befogadhatóbbá tétele volt a célja, illetve hogy megmutassa, ami egészséges, lehet finom is és fordítva. A mostani konferencia az étlaptervezésben bekövetkező várható változásokról szólt, szintén ennek jegyében.
A rendezvényen mi is ott voltunk, hogy a Konyhás Néni kampány blog és facebook oldalán beszámolhassunk az újdonságokról.
A konferenciát Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyitotta meg és elmondta, hogy a változtatásokat hosszú hónapokon át tartó felmérés, értékelés és megbeszélés alapján a tapasztalatok tükrében az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet valamint a Dietetikusok Országos Szövetsége együttműködésével alakítja az EMMI. A rendezvényen előadást tartott az ÁNTSZ, az OGYÉI és a NÉBIH szakértője is, akik szakmai javaslataikról, a lehetőségekről és tapasztalataikról számoltak be.
A konferencia végén az Unilever Food Solutions szakértője beszélt arról, hogy ők mit tesznek az egészségesebb közétkeztetésért és kóstolóval egybekötött bemutatót is tartottak a professzionális alapanyagok használatáról, hogy hogyan lehet azokat a rendelet tükrében használni.