KOMMUNIKÁCIÓ
ÉS MANAGEMENT

Változások várhatók - Étlaptervezés a közétkeztetési rendelet tükrében

Változások várhatók - Étlaptervezés a közétkeztetési rendelet tükrében

blogeditor 2016.10.10.

szakacs_kicsi.jpg

Óriási volt az érdeklődés azon a konferencián, amit a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai támogatásával szervezett élelmezésvezetők és dietetikusok részére az Unilever Food Solutions.  Az UFS közvetlenül a közétkeztetési reform bevezetése után indította el Konyhás Néni kampányát, amivel a reform befogadhatóbbá tétele volt a célja, illetve hogy megmutassa, ami egészséges, lehet finom is és fordítva. A mostani konferencia az étlaptervezésben bekövetkező várható változásokról szólt, szintén ennek jegyében.

unilever_2016_10_06-26.jpg

A rendezvényen mi is ott voltunk, hogy a Konyhás Néni kampány blog és facebook oldalán beszámolhassunk az újdonságokról.

A konferenciát Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyitotta meg és elmondta, hogy a változtatásokat hosszú hónapokon át tartó felmérés, értékelés és megbeszélés alapján a tapasztalatok tükrében az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet valamint a Dietetikusok Országos Szövetsége együttműködésével alakítja az EMMI.  A rendezvényen előadást tartott az ÁNTSZ, az  OGYÉI és a NÉBIH szakértője is, akik szakmai javaslataikról, a lehetőségekről és tapasztalataikról számoltak be.

A konferencia végén az Unilever Food Solutions szakértője beszélt arról, hogy ők mit tesznek az egészségesebb közétkeztetésért és kóstolóval egybekötött bemutatót is tartottak a professzionális alapanyagok használatáról, hogy hogyan lehet azokat a rendelet tükrében használni.

süti beállítások módosítása