KOMMUNIKÁCIÓ
ÉS MANAGEMENT

Fluorral kampányolnak az RTL Klub sztárjai a fogmosás mellett

Fluorral kampányolnak az RTL Klub sztárjai a fogmosás mellett

blogeditor 2015.11.23.

 A magyar lakosság fogazati és szájegészségi állapota lényegesen rosszabb a nyugat-európai átlagnál, az Egészségügyi Világszervezet szerint ez ráadásul a fiatal korosztályra is igaz.

img_2240_1.jpg

Ezért érthető, hogy Fluor Tomi egy időben mindenhová fogkefével járt. Kipattintható fogszabályzóját étkezésnél mindig ki kellett vennie, és csak fogmosás után tehette be. Ő megküzdött a szép mosolyért, és a lányoktól is ezt várja el. Nézze meg hogyan kampányolnak a sztárok Fluor Tomi, Tóth Andi, Horányi Juli és Gönczi Gábor a rendszeres fogmosás fontossága mellett:

 

Fiatal és felnőtt korban is sok esetben valamilyen általános betegség, vagy örökletes hajlam okozza a fogak rossz állapotát, illetve a szájüregi betegségek kialakulását. A többség esetében azonban a betegség az elhanyagolt szájhigiénia, felnőtteknél a dohányzás, a stresszes életmód következménye is, és megelőzhető lenne odafigyeléssel és a káros szokások elhagyásával.

Sokak esetében a rendszeres, napi fogmosás is el-elmarad, pedig az ideális a napi két alkalommal történő fogápolás lenne. Fogászati szűrésre évente lenne ajánlatos ellátogatnia mindenkinek, ám a tapasztalat azt mutatja, a felnőtt lakosság alig fele jár rendszeresen fogorvoshoz, sőt, 20 százalékuk fájdalom, vagy akut probléma esetén sem fordul szakemberhez. Tóth Andi például nagyon fél a fogorvostól, ezért sosem marad ki nála a reggeli és esti fogmosás.

A rossz fogak nemcsak a szájhigiéné miatt és esztétikai szempontból okoznak problémát, további komoly betegségekhez is vezethetnek, ezért érdemes megfelelően ápolni a fogazatot. Fontos a napi kétszeri fogmosás, és a fogselyem használata is. Háromhavonta tanácsos lecserélni a fogkefét, évente egyszer megjelenni fogorvosi szűrésen.

 

süti beállítások módosítása