KOMMUNIKÁCIÓ
ÉS MANAGEMENT

Aranyosi szenvedélye a cigi helyett: császárszalonna!

Aranyosi szenvedélye a cigi helyett: császárszalonna!

blogeditor 2014.03.28.

Mindenkinek joga van dohányfüstmentes környezetben élni és megvédeni magát, illetve a felnövekvő generációt a dohányfüst ártalmaitól. Erre hívta fel mindenki figyelmét a Dohányzásmentes Világnapon a WHO (Egészségügyi Világszervezet).

Aranyosi Péter, humorista nem dohányzik és nem is támogatja az efféle szenvedélyeket. Saját bevallása szerint az Ő szenvedélye a császárszalonna, de mint mondja a szalonnával ellentétben a cigi büdös, drága és még csak nem is finom! Így nem is érti, hogy mit lehet szeretni a dohányzásban. Péter szerint a legjobb módszer, ha nem is szokik rá az ember… De ha már megtette, arra kell gondolni, hogy mennyi más dolgot lehetne helyette csinálni.

img_7839.JPG

Magyarország a világ többi országával összehasonlítva igen rossz statisztikai adatokkal rendelkezik cigarettázás terén. A magyar dohányosok az ország lakosságának egyharmadát teszik ki. Mintegy 75%-uk szeretne ugyan leszokni, de hamar feladják a próbálkozást.

A dohányzásmentes világnap egyik legfontosabb célkitűzése, hogy legalább egy nap, azaz május 31-én, mindenki, aki egy kis elszántságot is érez magában, ne gyújtson rá. Ugyan egyetlen nap alatt nem tisztul meg az aktív dohányos szervezete, de aki el tudja mondani magáról, hogy láncdohányosként végig élt egy egész napot, anélkül, hogy rágyújtott volna, az elgondolkodhat azon, hogy milyen lenne, ha ezentúl egyáltalán nem vagy legalább kevesebbet dohányozna.

A PlanB ügyfele, a Korányi Kórház indította el azt az ingyenes telefonos szolgáltatást, amelynek elérhetőségén szakemberektől kérhetnek  segítséget a dohányosok: 06 80 44 20 44 - ezt a számot hívhatják a leszokni vágyók.

Aranyosi Péter azt mondta, szívügyének érezte, hogy a program mellé álljon, hiszen sosem cigizett. A nagyapja volt erős dohányos, három doboz Fecskét szívott naponta. “Egyszer bement a kórházba egy műtétre. Azt mondta neki a főorvos, hogy ha tovább cigarettázik, nagy baj lehet. Utána soha többet nem gyújtott rá!” - mesélte a humorista.

süti beállítások módosítása